Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Lesseps

image025.jpg

Històries de la plaça

Maleïda gespa i maleïdes tanques de la plaça Lesseps

Josep Martí & Xavier Muñoz

15/02/2013


IMG_6235.1.jpg

Ferralla, tanques i gespa seca... Lesseps, un espai malbaratat per una pèssima gestió.

Foto de Josep Martí-Valls (16/02/2013)

Quantes vagades s’ha canviat la gespa del sud de la plaça Lesseps? Algú ho recorda? Nosaltres comptem al menys tres vegades, amb canvi de terres, de “substrat”, amb canvi de “marca” de la gespa, amb tanques durant mesos fins que hagués arrelat, i un llarg etcétera. Tot per aconseguir el paisatge actual: una barreja de sorra, restes d’herba i caques de gossos, això sí, amb unes boles de ciment que recorden com són de grans els criteris dels polítics. Amb els euros que s’han gastat amb aquest recanvi crònic de la gespa, ja estaria pagat el que proposa l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Lesseps des de fa anys.

 

I les maleïdes tanques de les obres del metro... (Més tanques encara)! Algú sap quan es reprendran les obres de la L9 a Lesseps? Mentre, haurem de suportar (potser fins que caiguin de rovell) les tanques de les obres durant anys i anys privant els veïns d’un espai que no s’utilitza actualment per a res? Per tot això, què proposa des de fa anys

l’Associació? Que es retirin les tanques de les obres i es protegeixin els túnels i els forats. Que en l’espai que quedi lliure es faci una àrea per a gossos.

 

Amb el pendent de la plaça i la gespa: que es facin tres terrasses, de sorra, per que la canalla hi puguin jugar, si voleu amb alguns parterres de rosers de tant en tant, i a la

part més baixa, davant de les pistes de petanca, s’instal.lin uns jocs infantils com cal.

 

Desprès de les reiterades vegades que s’ha fet arribar aquestes demandes al Districte, per activa i per passiva, es veu que la sensibilitat dels politics envers les demandes dels ciutadans, que al final son els qui paguen, és la mateixa que la d’una tortuga contemplant una posta de sol.

DIÀLEG A LA PLAÇA.jpg

“Diàleg a la Plaça Lesspes”, il.lustració de de Josep Maria Calbó


Versió publicada a L’Independent de Gràcia, núm. 471, 15/02/2013, p. 4

IniciGeografia de la Plaça Històries de la Plaça

Correu-e